Om personalen

 

Rolf Johansson

Jag heter Rolf och är en av delägarna till hundpensionatet. Jag bor här på Södra Håslövs Gård tillsammans med Annie sedan 2004. Då tog vi över hundpensionatet och drev det som ett HB tillsammans med Heide Maass. 2006 bildade vi ett AB och Heide blev delägare.

Jag har växt upp med djur av alla de sorter och alltid bott på landet och haft hund så att driva ett hundpensionat känns som en väldigt naturlig sak att göra. Mina hobbies i övrigt är resor och att ta hand om trädgård och hus. Tack vare engagerad och välutbildad personal jobbar jag numera mest som allt i allo och vaktmästare.

Annie Möller

Hej, jag är den Ni träffar per telefon då Ni bokar samt vid visningar av pensionatet. Jag har haft ett starkt hundintresse sen barnsben men kunde dessvärre ej ha hund i hemmet som liten. Men det löste jag med att istället gå ut med vänners och bekantas hundar. I vuxen ålder var jag bosatt på Grönland ett par år och körde ofta hundspann på isarna.

Först då jag träffade Rolf blev det dags för hund och de blev flera genom åren. Idag har vi ingen egen hund men tar ofta in inackorderingshundar och ”hygger” oss.

Heide Maass

Det är jag som är Heide, delägare av pensionatet sedan 2006. Jag har varit med hund sedan sju års ålder. Jag har haft lakelandsterrier, dobermann, jack russel terrier och har numera en rottweiler, två dvärgtaxar och en anatolisk herdehund vid namn Twix, Doris, Håkan och Anna.

Jag gillar att göra saker med mina hundar. Det kan vara kurser, promenader med olika aktiviteter eller utställningar. Tycker också om att påta i trädgården, läsa en och annan bok samt ägna mej åt mitt gamla intresse hästar. Här på pensionatet sköter jag mestadels administrationen och jobbar med hundarna. Jag är oerhört stolt över vår personal som är väldigt duktiga på hund och som har min fulla tillit.

Isabelle Jensen

Jag heter Isabelle (Isa) och har jobbat här sedan 2007. Det är jag som är ansvarig för dagis avdelningen och det är mig ni pratar med om ni har frågor där. Genom åren har jag gått olika kurser/utbildningar inom hund så som hundskötarutbildning, avancerad hundsjukvård, beteendekurs, uppfödarutbildning osv. Mitt största intresse är mina hundar och mina hästar.

Jag har 4 jaktlabbar och en Rottweiler. Jag är uppfödare och använder mina hundar till jakt, spår och lydnad. Att jobba med hundar och kundkontakt är ett drömjobb för någon som mig som tycker om att vara aktiv och har ett genuint intresse för djur och deras välmående.

Johanna Holm

Mitt namn är Johanna. Min dröm var att få jobba med hundar och det har jag gjort i snart 10 år. Djuren är det bästa som finns. Just nu har jag ingen egen hund men det blir det snart. Mitt jobb här på Håslöv gillar jag väldigt mycket, att få vara bland härliga hundar varje dag ! Min hobby är film och hundar.

Camilla Rörstam-Törnqvist

Mitt namn är Camilla. Jag är i grunden utbildad undersköterska men ändrade inriktning och började arbeta med hundar sedan 2013. Här i Håslöv har jag varit sedan 2015.

Jag tycker det är kul med aktivering och har ett intresse för problemhundar och beteende. Är väldigt mån om hundarnas mående och välbefinnande. Med min egen hund tränar jag rallylydnad, agility, nosework och trix.

Sofia Olsson

Jag heter Sofia och har jobbat här på Håslöv ett par år. Mina intressen är såklart hundar men även de flesta andra djuren också. Har alltid hållt på med hästar och hund. Katt har funnits i hemmet sedan jag var liten.

Har två egna hundar, en amstaff som heter Keyla och en tax som heter Hjalmar och vi är mycket ute i skogen och hittar på massa andra roliga saker tillsammans. Resa är också ett stort intresse! Trivs verkligen på mitt jobb på pensionatet och ser fram emot många fler år här.

Stevan Sunajko

Jag heter Stevan och jag kommer från Serbien. Här i Håslövs har jag varit sen 2018. I Serbien jobbade jag 7 år på veterinärklinik, jag gillar verkligen att ta hand om djur och spendera tid med dem, det har jag gjort hela mitt liv. Jag har en mellan pudel tjej som heter Aska och en härlig katt som heter Zuma.

Friluftslivet betyder mycket för mig så det blir många promenader även på fritiden men då med Aska och familjen.

Alexandra Källström

Mitt namn är Alexandra. Djur är mitt största intresse! Jag växte upp tillsammans med min djurälskande mamma och under min uppväxt hade vi hundar, katter, kaniner och andra gnagare.

Jag är från början florist men mellan 2020-2021 utbildade jag mig till hundskötare och gjorde då min praktik på Håslövs Hundpensionat. Jag fick sedan en anställning här och stortrivs verkligen med att jobba med hundar!

På min fritid tycker jag om att vistas ute i naturen, pyssla med mina katter, utöva yoga och läsa

 

Isabella Persson

Mitt namn är Isabella(Bella) och i min familj är vi fler hundar än människor. Jag har haft hund så länge jag kan minnas och just nu har jag fyra stycken schäfrar som heter Varg, Aila, Freyja och Aska

Jag läser ett samhällsvetenskapligt program på gymnasiet och när jag inte går i skolan så är jag jätteglad att få hjälpa till med alla fina hundar här på Håslövs hundpensionat.

Förutom mitt hundintresse, så håller jag även på med scouterna. Och på min fritid gillar jag att lyssna på musik, virka och läsa.

Emma-Linn

Hej, Emma-Linn heter jag och jobbar extra på Håslöv. Jag började här under min gymnasietid och jobbar nu parallellt med mina studier, och jag stortrivs.
På gymnasiet läser jag naturbruksprogrammet, djurvårds linjen med inriktning hund.

Utöver min utbildning har jag även läst en grund kurs inom läkemedelshantering, samt fått en praktik period på Evidensia djursjukhus. Detta innebär att jag nu är utbildad djurvårdare på nivå 2.

Själv har jag ingen egen hund, men 5 kaniner. Vår familj är dock jourhem åt omplacerings hundar. Djur överlag, men speciellt hundar ligger mig varmt om hjärtat. Har alltid haft ett stort intresse för hundar, så att arbeta med dem är en dröm för mig. Ser framemot att träffa er och era hundar!

 


Håslövs Hundpensionat ägs av Rolf Johansson och Annie Möller samt av Heide Maass.

Till vår hjälp har vi en personal med lång erfarenhet av hundar och deras behov. Då ansiktena kan bli många presenterar vi här de fast anställda med bild och namn.

De i personalen som har en ansvarig roll för den dagliga driften är utbildade inom hund och sköter hundarna tillsammans med ett antal hundskötare. All personal brinner för hundar och deras välmående och detta är och förblir vårt kärnvärde; att vi tar väl hand om Er hund under vistelsen på pensionatet eller dagiset.

En del personal har hundinstruktörsutbildning från branschorganisationen IMMI (Individanpassade metoder motiverade instruktörer), testledarutbildning för hundmedborgartest, andra har hundskötarutbildning från Sunderby folkhögskola, en ettårig utbildning på halvtid, samt varierande utbildningar från olika gymnasiala hundskötarprogram. Personalen går fortlöpande kortare föreläsningar och kurser i allt mellan djursjukvård och aktivering av hunden. Några av dessa behandlar ämnen som t ex hundars kroppsspråk, hundar i flock, hundstress, fästingburna sjukdomar, problemhund och hantering av rädda och ängsliga hundar.

Vi bedriver även projekt med funktionshindrade i samarbete med AF och Försäkringskassan och har fått väldigt goda resultat och anställt ett flertal av deltagarna. Utöver detta tar vi också emot praktikanter från olika gymnasieskolor inriktade på djurvård.

Vi har personal som har akutsjukvård för hund.